Frågor och svar

Coachutbildning Sverige har utbildat coacher och ledare i Sverige och internationellt sedan 2003. ACC-utbildningen var den första svenska coachutbildningen som godkändes av International Coach Federation (ICF).

Vad är coachning?

Coachning är ett av världens snabbast växande yrken där miljoner människor får professionell hjälp att förändra sina liv så att de enklare uppnår både sina privata och yrkesmässiga mål. Coachning är också ett förhållningssätt inom ledarskap som effektivt utvecklar dina medarbetare på ett sätt som ger verkliga resultat för din organisation.

Coachning är en kreativ och tankeväckande process som inspirerar klienten att använda sina personliga och yrkesmässiga möjligheter maximalt. Källa: International Coach Federation (ICF)

Har jag vad som krävs för att bli coach?

Alla som går våra utbildningar har arbetat med människor på ett eller annat sätt. Det kan vara som coach, chef, projektledare, rekryterare, lärare, konsult eller liknande. Viktigt är att du har ett stort intresse för människor och människors utveckling. 

Vad är ICF?

International Coach Federation är världens största oberoende coachorganisation med fler än 19 000 medlemmar i fler än 95 länder över hela världen. ICF har både etiska riktlinjer och kvalitetsnormer som grund för deras certifiering av coacher. ICF ackrediterar även utbildningar och utbildningsföretag. Coachutbildning Sverige ABs coachutbildningar är ackrediterade av ICF, www.coachfederation.org.

Måste man certifiera sig?
Det är helt upp till dig om du vill certifiera dig. Det finns dock många fördelar med att certifiera sig – särskilt om du vill arbeta som professionell coach. Certifieringen ger dig en kvalitetsstämpel som är en viktig konkurrensfördel.
Vad betyder ACC?
ACC syftar till ICFs första certifieringsnivå och står för Associate Certified Coach. Nästa steg är PCC – Professional Certified Coach och slutligen MCC – Master Certified Coach.

här ska det länkas till en undersida

Vad krävs för att bli ACC-certifierad hos ICF?
Här är en pdf som ska dyka upp
Vad krävs för de högre certifieringarna?
Läs mer knapp
Vad är det för skillnad på era utbildningar?
Coachutbildningen är en grundutbildning inom coachning och riktar sig till dig som vill arbeta som professionell coach (du kanske är eller vill bli konsult eller egen företagare). Andra utbildningar, t ex KBT-verktyg för coacher är påbyggnadsutbildningar där du förutsätts ha goda kunskaper i individuell coachning.
Vad har Coachutbildning Sverige för kvalitetsgaranti?

Vi är ackrediterade av ICF det vill säga, de har godkänt att våra grundutbildningar lever upp till de kvalitetskrav som ställs för att ge de 60 timmar som krävs för ACC-certifieringen. Vi har också många nöjda kursdeltagare, varav många numera är skickliga coacher.

Vad har lärarna för kvalifikationer?
Alla våra lärare är certifierade enligt ICF och har också mångårig erfarenhet som professionella coacher.

lasmer

Vad kostar det att gå en utbildning hos er?
Arvodet för ACC-utbildningen 2023 är 42500 kronor exklusive moms.
Vad ingår i kursavgiften?
Coachutbildningen: 64 timmar (4 x 2 heldagar) utbildning, 6 x 45 minuter med en egen mentorcoach där 3 timmar används specifikt till mentorcoachning plus 8 timmar mentorcoachning i grupp. Detta ger sammanlagt 11 timmar mentorcoachning. Vilket täcker ICF:s krav av mentorcoachning för ACC-certifiering. Du får även diplom, läroboken Nya Coachboken, artiklar samt fika under utbildningsdagarna.
När startar nästa Coachutbildning?
lasmer
När går gruppmentorcoachningen i certifieringsprogrammet?
lasmer
Jag skulle vilja träffa er, hur gör man?
Kom på våra gratis informationsträffar. Kontakta oss om tiden eller platsen inte passar dig, så ordnar vi det.
lasmer
Vad händer om jag missar en eller flera dagar under min utbildning?
I mån av plats har du möjlighet att ta igen missade utbildningsdagar i en annan grupp. Men det bästa, för din egen skull, är att gå alla dagar med din egen grupp
Vad händer om jag missar en eller flera dagar under min utbildning?
I mån av plats har du möjlighet att ta igen missade utbildningsdagar i en annan grupp. Men det bästa, för din egen skull, är att gå alla dagar med din egen grupp
Vad får man göra som coach?

ICF Sverige har översatt de senaste etiska reglerna från ICF.

Läs mer

ICF har tagit fram 8 coachfärdigheter som varje coach måste behärska för att kunna kalla sig för professionell coach.